איך למנוע פריצות לאתר האינטרנט שלך?

עולם המסחר המקוון הולך וגדל משנה לשנה, ובמיוחד בתקופה האחרונה כאשר נגיף הקורונה אילץ את כולם להישאר בבית ולהסתמך על שירותים שונים הניתנים בצורה מקוונת – אם לצורך הזמנת אוכל לבית, רכישת פריטי אופנה, מוצרים לבית, אביזרים דיגיטליים וטכנולוגיים, וגם אפשרות לקניית קורסים מקוונים ולמידה אונליין דרך המחשב.

כל השירותים הללו מתבצעים באמצעות אתרי אינטרנט הנמצאים על הרשת הווירטואלית, ולכן אתרים אלו זקוקים להגנה מרבית מפני פלישה של האקרים שעשויים לגנוב מידע רגיש הקיים באתרים (ובמיוחד אתרי מסחר) כמו פרטים אישיים, כתובות וכן גניבה ושימוש בפרטי כרטיס האשראי.

מה החשיבות של אבטחת אתרים באינטרנט?

בכדי למנוע את האפשרות לפריצה ותקיפה של האתר, חשוב לוודא כי אתר האינטרנט מאובטח ברמה הגבוהה ביותר שיש. למרות שמדובר על פריצה המתרחשת בצורה ווירטואלית ולא פיזית, אין זה אומר כי הנזק אינו יכול להיות גדול ומשמעותי כמו פריצה "רגילה" – כיוון שפורצים החודרים אל אתרי אינטרנט עשויים להגיע למידע חסוי ורגיש, להפיץ אותו בצורה פומבית ללא הסכמה, לעקוב אחרי אנשים, לשבש בצורה רחבה את יעילות האתר כדי להשיג רווח כלכלי מכך ועוד שלל מטרות פליליות קשות אחרות.

מהם הסימנים שמעידים על פריצה לאתר?

החשש מפריצה לאתר אינטרנט קיימת אצל כל בעל אתר, ובמיוחד כזה שאינו מחזיק בכל הכלים ואמצעי האבטחה הטובים ביותר שיש. פריצה לאתר יכולה להתבצע בצורה גלויה כאשר תכני האתר משתנים ללא הסבר, האתר אינו עולה למרות שלא קיימת בעיה טכנית בשרת, דפים מסוימים באתר אינם מגיבים, מידע רגיש שהיה באתר הגיע לגורמים לא מורשים וכו'.

בנוסף לפריצה גלויה, ישנם האקרים שמצליחים לחדור לאתר אינטרנט בצורה סמויה ולא מורגשת ורק בדיעבד מבינים כי הותקנו כלי מעקב, ווירוסים וגורמים שליליים אחרים שפוגעים באתר ובבטיחותו. בין אם מדובר על פריצה גלויה או סמויה, עצם הצלחת הפריצה מצד ההאקרים מעידה על כך כי אתר האינטרנט לא היה מאובטח כמו שצריך, כך שזה למעשה היה עניין של זמן עד שהאתר היה נפרץ.

פעולות שיכולות למנוע פריצה לאתר

לגלות שהאתר נפרץ זה עניין לא פשוט כלל, במיוחד אם אין לאתר גיבוי ואין כל אפשרות לשחזר את המידע והנתונים שהיו בו. לכן ההמלצה היא עבור כל בעל אתר לאמץ מספר פעולות שיוכלו למנוע את הבעיה המורכבת הזו:

  • איכות ואמינות שרת האחסון – כל אתר מוכרח להיות מאוחסן בשרת כדי להיות נגיש עבור הגולשים ברשת, ולכן חשוב לוודא כי השרת עליו האתר מאוחסן הינו איכותי, אמין ומחזיק בכל אמצעי ההגנה והאבטחה מפני פריצות אל אתרים המאוחסנים בו.
  • סיסמאות אבטחה חזקות – מערכות ניהול של אתרים דורשות פרטי הזדהות של בעלי האתר באמצעות סיסמה, שהיא זו המעניקה גם דרך הגנה טובה נגד פריצות בידי האקרים. לכן חשוב מאוד לבחור סיסמה מורכבת הכוללת שילוב של אותיות ומספרים, ולא להסתפק בסיסמה גנרית פשוטה שתוכלו לזכור בקלות.
  • שימוש בתוספי אבטחה על האתר – ישנן מערכות ניהול של אתרים המאפשרים התקנה של תוספים שונים, ביניהם גם תוספי אבטחה שישפרו את רמת האבטחה ורמת החדירות אל האתר בידי לא מורשים.

כיצד להגן על אתר האינטרנט לטווח הארוך?

אם כבר חוויתם בעבר פריצה לאתר שלכם, או שאתם רוצים להגן על האתר בצורה מקיפה לטווח הארוך, מומלץ לנקוט באמצעי הגנה יעילים שישמרו על האתר מפני פורצים זדוניים. לשם כך חשוב לבצע עדכון גרסה למערכת הניהול של האתר כדי לשמור על רמת האבטחה העדכנית ביותר, ולעיתים אף להעדיף הפנייה של הגולשים אל דומיין אחר שאינו נמצא על גבי השרת בו האתר מאוחסן.

המאמר נכתב באדיבות לאון דירקטוביץ'
https://leondirectovich.co.il/

השאירו פרטים לשיחת ייעוץ ללא עלות